Yeni Cihazlarımız Faaliyete Açılmıştır
20.09.2018
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARUM) bünyesinde faaliyete geçen Kriyojenik Geçirimli Elektron Mikroskopu (Kriyo-TEM), Alan Emisyonlu Taramalı Elektron Mikroskopu (Field Emission Scanning Electron Microscope, FE-SEM) ile Kromatografi, Spektroskopi, Elementel ve Termal Analiz grubu cihazların açılış töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Şenocak ile Rektör Yardımcılarımız ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.

Merkez ile ilgili bilgiler veren Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARUM) Müdürü Prof. Dr. Vural Bütün ise yeni eklenen 15 adet test ve analiz cihazı ile merkezin bölgemiz ve ulusal çapta hizmet verebilecek cihaz doluluğuna ve uzman ekibe sahip olduğunu dile getirdi. Kalkınma Bakanlığımızın ve Üniversitemizin öz kaynakları ile  sağlanan yeni cihazlar sayesinde  mevcut altyapısı ile ARUM'un bölgenin ve ülkemizin en büyük, en modern ve en donanımlı araştırma merkezlerinden biri kimliğine kavuştuğunu belirtmiştir.

Açılışta konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak yeni cihazların Üniversitemize ve paydaşlarımıza hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Merkezimiz Kriyojenik - Geçirimli Elektron Mikroskopu (Kriyo-TEM) ve Field Emission Scanning Elektron Mikroskopunun (FE-SEM) yanında

Elementel Analiz Biriminde;
ICP-MS,
Organik Elementel Analiz Cihazı (CHNS/O),
Mikrodalga Yakma Sistemleri,

Moleküler Spektroskopi Analiz Biriminde;
Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektrometre (FTIR),
Morötesi-Görünür Işık Spektrofotometresi (UV-VIS-NIR),
Floresans Spektrofotometresi,

Termal Karakterizasyon Biriminde;
Simültane Termal Analizör (STA),
Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC),
Dinamik Mekanik Analizör (DMA),

Kromatografi Biriminde;
Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi (HPLC),
Sıvı Kromatografi-Kütle Spektrometresi (LC-MS/MS),
Gaz Kromatografi-Kütle Spektrometresi (GC-MS),
cihazları ile ve yeni faaliyete geçen Hücre Kültürü Laboratuvarı ile hizmet vermeye başlamıştır.

Bunların yanında var olan XRD, XRF, sıvı ve katı NMR, RAMAN Spektrometresi, Konfokal Mikroskop, SEM ve TEM cihazlarımız ile Sıvı Azot ve Saf Su üretim tesisimiz hizmet vermeye devam etmektedir.